WERKWIJZE

Afhankelijk van leeftijd, levensstijl en gezondheid heeft elk lichaam weer andere behoeften. U krijgt van ons dan ook geen kant-en-klaar advies, maar we gaan samen op zoek naar de aanpak die het beste bij u past. De ervaring leert dat u dan het snelst en gemakkelijkst uw doel bereikt.

Meestal gaat het als volgt:

U neemt contact op

U neemt contact met ons op, op verwijzing van uw huisarts/specialist of op eigen initiatief.

We bespreken telefonisch vast uw situatie/vraag en maken een afspraak om elkaar te ontmoeten op een van onze praktijkadressen. U kunt snel terecht: we hebben geen wachtlijst en zijn flexibel in onze spreekuurtijden (in sommige gevallen kunnen we u ook thuis bezoeken).

Eerste consult

U komt naar onze praktijk voor een eerste intakegesprek. We nemen dan samen uitgebreid uw situatie onder de loep. Om u beter te leren kennen, zullen we veel vragen stellen, bijvoorbeeld over uw gezondheid, eetpatroon, dagritme, streefgewicht, gezinssamenstelling, activiteiten en eerdere ervaringen met diëten. Doel is om een goede indruk te krijgen van u als persoon. Als het nodig is, geven we u vast uitleg over uw ziektebeeld en de kenmerken van het daarbij passende dieet. Eventueel krijgt u alvast schriftelijke richtlijnen mee naar huis. Ter afsluiting maken we een vervolgafspraak.

Tweede consult

Tijdens dit tweede consult gaan we samen op zoek naar de aanpak die het beste bij u past. Uiteraard baseren we ons advies op realistische, haalbare doelstellingen en we zorgen dat het zo goed mogelijk aansluit op uw huidige voedings- en leefpatroon, wensen en mogelijkheden. Zo zorgen we ervoor dat het niet voelt als een beperking. Uit ervaring weten we dat u er dan het gemakkelijkst in slaagt om onze adviezen toe te passen en vol te houden. Tenslotte bespreken we ook hoe vaak en op welke manier we u zullen begeleiden.

Vervolgconsult

Vervolgafspraken zijn bedoeld om u te helpen bij het toepassen van uw persoonlijke voedingsadvies. Wij vervullen daarbij vooral de rol van coach: we houden in de gaten of het goed gaat, proberen u te stimuleren en motiveren, gaan samen op zoek naar oplossingen en natuurlijk is er ruimte voor vragen waar u tegenaan loopt. Altijd positief, altijd met respect. Zo helpen we u om uw eetpatroon te veranderen en uw dieetadvies vol te houden.

We werken daarbij regelmatig samen met andere disciplines, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, psychologen enz. We kennen elkaar en vullen elkaar aan waar nodig. U kunt vertrouwen op een zorgvuldige aanpak en ‘vinger aan de pols’.