Programma

Ieder mens is uniek en heeft dus ook een unieke aanpak nodig. Daar kun je bij ons dus op rekenen. De gezondheidscoach bepaalt samen met jou het programma dat precies bij je past. Je kunt op drie niveau’s instappen. Na de eerste fase wordt gekeken welke behoefte er bestaat voor verdere begeleiding.

De gezondheidscoach blijft je coachen tot jouw doel is bereikt.

Lichte lichamelijke beweging in rustige of snellere wandelgroep en/of begeleiding in ‘stap voor stap gezonder leven’ door de gezondheidscoach.

De gezondheidscoach helpt jou iedere maand een kleine stap te zetten in het aanleren van een gezondere leefstijl. Kleine stappen maken uiteindelijk het grote verschil tussen ongezonde en gezonde gewoontes.

Een deel van de kosten voor dit programma kan vergoed worden door de zorgverzekering. Wij lichten je dit graag toe.

Gericht bewegingsprogramma en begeleiding door de diëtiste.

Dit programma start met een intake door de diëtiste. Op basis hiervan ontvang je een op maat gemaakt voedingsadvies voor een periode van drie maanden. Tijdens deze periode zul je twee maal in de week een individueel beweegmoment hebben onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast volg je één maal in de week een groepsles bewegen.

Een deel van de kosten voor dit programma kan vergoed worden door de zorgverzekering. Wij lichten je dit graag toe.

Bewegen in groepen of individueel met intensieve begeleiding van psycholoog, diëtist en fysiotherapeut.

Samen met de psycholoog word je in drie sessies inzicht geboden in de onderliggende patronen en oorzaken van jouw eetgedrag. Een eetprobleem gaat vaak niet alleen over eten. In dit programma wordt aandacht gegeven aan wat jouw ‘eet-triggers’ zijn en hoe je hier anders mee om kunt gaan.

Een deel van de kosten voor dit programma kan vergoed worden door uw zorgverzekering. Wij lichten u dit graag toe.

Wilt u gewicht verliezen? Op een gezonde en verantwoorde manier afvallen? En kunt u daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Afvallen met Medifit in Oss kan dat steuntje zijn. Daarnaast is dit programma bij uitstek geschikt voor mensen met diabetes.

 • Afvallen onder deskundige begeleiding
 • In groepsverband werken aan uw schema
 • Ook voor mensen met diabetes

Werkwijze Afvallen met Medifit

Afvallen met Medifit is een groepsprogramma, waarin iedere deelnemer aan zijn of haar eigen persoonlijke doelen werkt. U traint onder begeleiding van een team ervaren begeleiders, zoals fitnesstrainers, een personal trainer, fysiotherapeuten, diëtisten en een psychosomatisch fysiotherapeut. Samen werken we aan:

 • Minder kilo’s
 • Betere conditie
 • Meer kracht
 • Gezonde voeding en beweging

Afvallen met Medifit is ook geschikt voor deelnemers met een fysieke beperking, zoals knie-, schouder- of nekklachten.

Motivatie

In deze beweeggroep is motivatie een belangrijk element. Het feit dat u in een groep gelijkgestemden traint, helpt u bij het vinden en vasthouden van de juiste drive. Daarnaast is plezier in het sporten een belangrijk onderdeel van de lessen.

Eens per maand plannen we voor alle groepen een outdooractiviteit: we organiseren een bootcamp of bezoeken een sportvereniging (waar u bijvoorbeeld inspiratie kunt opdoen voor ná ons programma). Mede daardoor bent u straks nog beter in staat om uw nieuwe, gezonde levensstijl vast te houden.

Persoonlijke intake

Voordat u instroomt, brengen we tijdens een persoonlijk intakegesprek uw fysieke en mentale gezondheid in kaart. Ook bepalen we samen uw einddoel en delen we de weg daarnaartoe op in haalbare stappen. De intake vormt uiteindelijk de basis voor uw persoonlijke trainingsschema.

Drie onderdelen

Het Afvallen met Medifit-programma bestaat uit drie onderdelen:

 1. Trainingsprogramma
  12 weken lang traint u twee keer per week in een groep van maximaal 12 personen. We passen uw programma tussentijds regelmatig aan (afhankelijk van uw vorderingen).
 2. Voorlichting
  We helpen u bij het vormgeven van een gezonde levensstijl. Van onze fysiotherapeut krijgt u bruikbare tips waar u in het dagelijks leven direct profijt van hebt.
 3. Zelfmanagement
  U krijgt inzicht in wat er komt kijken bij een voor u gezonde levensstijl. We kijken hierbij naar beweging, voeding en gedrag.