GERRY KOBUSSEN

Gerry is al meer dan 30 jaar diëtist en vindt het nog steeds een prachtig vak. Gerry: “Het gaat in ons werk vooral om gedragsverandering. En dat maakt het nu juist zo moeilijk, want vaak zijn er allerlei gewoonten, overtuigingen, vaste patronen en valkuilen die gedragsverandering lijken tegen te werken. Het is de kunst om je bewust te worden van die belemmeringen en te leren hoe je die kunt overwinnen of voorkomen. Met allerlei coachtechnieken proberen wij je daarbij te helpen. Doel is dat je een nieuw eetgedrag ontwikkelt dat helemaal bij je past en dat je daardoor goed vol kunt houden.”

Een van Gerry haar specialismen is omgaan met eetproblemen en eetbuistoornissen.
“Als je worstelt met eetproblemen en eetbuistoornissen gaat voeding steeds meer je leven bepalen. Dan is het helemaal moeilijk om er op een gewone manier mee om te gaan. Je voelt je onzeker, niet veilig en je kunt niet meer genieten van eten. Ik ben erin getraind en heb jaren ervaring met het begeleiden van mensen met eetstoornissen. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden. Doel is vooral om je onrust weg te halen en bewust keuzes te maken.”

Gerry is lid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) en Voedingsinterventie Eetstoornissen (VIE), en werkt vanuit de vestigingen in Rosmalen.

E-mail: gerry@kcdietisten.nl